• 036-5324457 | 06 28898861
  • info@autobedrijfmobron.nl
18
apr

Wanneer en waarom de distributieriem vervangen?

Te lang doorrijden met een versleten distributieriem kan ervoor zorgen dat de distributieriem kan breken. Als de distributieriem breekt kan het “binnenwerk” van de motor uw auto ernstig beschadigd raken. Met dure reparaties tot gevolg.

Wanneer de distributieriem breekt omdat deze niet op tijd is vervangen kan de de motor vastloopt. Dit is niet alleen erg gevaarlijk in het verkeer, de auto stopt er ineens mee. Maar ook de schade die aan de motor kan oplopen tot duizenden euro’s. Het kan zelfs zo erg zijn dat de schade aan de motor niet meer te repareren is.

Gemiddeld gaat een distributieriem tussen de 60.000 en 120.000 km mee. Wacht dus niet te lang en laat uw distributieriem op tijd vervangen!

Kan ik het zelf controleren of de distributieriem vervangen moet worden?

Dat kan! Kijk in het onderhoudsboekje voor informatie over de laatste vervangingsdatum. Niet ingevuld? Kijk dan of er een sticker zit onder de motorkap met daarop de laatste datum of kilometerstand waarop de distributieriem voor het laatst vervangen is. Geen sticker te vinden én u weet niet wanneer de riem voor het laatst vervangen is, kom dan direct langs bij Autobedrijf Mobron om de distributieriem te laten vervangen.

Waarom de distributieriem vervangen bij Autobedrijf Mobron?

Autobedrijf Mobron heeft de kennis en het juiste speciale gereedschap om uw distributieriem op de juiste manier te vervangen.